Firmino offerde een gigantisch bedrag op door Mane’s goal niet te jatten

Afgelopen woensdag ging Liverpool op bezoek bij Stoke City en die wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Liverpool. De doelpunten kwamen van Mané en twee keer Salah, maar in plaats van Mané had het ook Firmino kunnen zijn die op het scorebord stond. Mané wilde de bal over de keeper stiften, maar doordat de keeper de bal nog raakte stuiterde de bal langzaam richting het doel. Firmino had voor de 100% zekerheid nog een laatste zetje aan de bal kunnen geven, maar hij gunde Mané het doelpunt. Nu blijkt dat de Braziliaan daarmee een gigantisch bedrag opofferde.

Firmino’s offer

Volgens Football Leaks kostte deze goede daad Firmino tienduizenden euro’s. Firmino verdient namelijk een vast inkomen van £68,085 per week en krijgt per jaar zo’n £1.1 miljoen aan bonussen. Schijnbaar kreeg hij £25,000 bonus voor elk van zijn eerste vijf goals, £45,000 voor elke goal tussen de 6 en 10 en vanaf de 11e goal en verder krijgt hij £65,000 per goal. Door deze goal aan Mané te gunnen gaf hij dus eventjes £45,000 pond op, wat neerkomt op ruim €51,000. Dan mag je jezelf toch wel een goede vriend en teamgenoot noemen als je dan van zo’n bal afblijft.

Uiteraard heeft Firmino sowieso niets te klagen, maar als er zo’n bedragen op het spel staan kunnen we ons wel voorstellen dat menig spits af en toe een goaltje steelt van zijn teamgenoot.

Weet jij trouwens wel al of je de naam Firmino goed uitspreekt? Is het namelijk Firmino of spreek je het uit als Firminjoo? Dat lees je hier.

Bron: SportBible