FM 2007 voorspelde al wie de voetbalsterren van 2017 zouden zijn

Het slokt uren van je vrije tijd op en je kunt er ongelofelijk verslaafd aan raken: Football Manager. Er zijn zelfs mannen wiens huwelijk erop stuk gelopen is. Voor voetbalclubs vormt FM een voedzame bron voor het scouten van talenten. Achter FM zitten namelijk duizenden scouts die letterlijk de hele voetbalwereld in kaart brengen. In 2006, toen FM 2007 in de maak was, stelden de makers een lijst wonderkids op waarvan er 10 jaar later verrassend veel sterren geworden zijn.

Messi tot Modric

In de lijst met wonderkids 2007 vinden we niet geheel verrassend ook Lionel Messi terug. Op 19-jarige leeftijd was het niet bijzonder moeilijk zijn potentie in te schatten. Dat gold niet voor de meeste andere talenten. De 20-jarige Luka Modric speelde destijds bijvoorbeeld nog bij Dinamo Zagreb. Sergio Ramos was ook pas 20 en Agüero zelfs pas 18 (CA Independiente).

Andere bijzondere namen die we in de lijst terugvinden zijn Alexis Sanchez (18, Colo Colo), Marcelo (18, Fluminense), Nani (19, Sporting), Silva (20, Valencia), Kompany (20, Anderlecht). Ook Jonathan de Guzman (18, Feyenoord) en Nigel de Jong (22, Ajax) stonden destijds in de lijst. Niet gek dus dat vele clubs de lijstjes en talenten van FM goed in de gaten houden.

Nederlandse vrienden

Dat FM mooie verhalen teweeg brengt is inmiddels ook wel bekend. Een stel vrienden uit het Brabantse Someren maakte een real life trip naar hun FM club Woking. Check hun geniale verhaal in onderstaande video.

Dit is uiteraard niet het enige bijzondere verhaal wat tot stand is gekomen door deze voetbalgame. Hier vind je nog vier andere briljante Football Manager verhalen.