FM 2018 heeft een geheime feature waarbij spelers uit de kast kunnen komen

De release van Football Manager 2018 zit er aan te komen en dat wil zeggen dat we naast FIFA nóg een spel hebben waar we bijna al onze vrije tijd aan kunnen verdoen. Op 10 november wordt het spel gelanceerd, maar echte fans zijn nu natuurlijk al bezig met de beta-versie. Sommigen van die fans zijn er nu ook al achter gekomen dat er een bijzondere geheime feature schuil gaat in FM 2018. Namelijk dat voetballers van je team uit de kast kunnen komen als homo.

Uit de kast in FM 2018

Dit kan overigens alleen gebeuren bij fictionele spelers, oftewel spelers die in het echt niet bestaan. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een echte speler het niet zo fijn vindt als zijn versie op FM 2018 opeens uit de kast komt terwijl hij zelf hetero is. Nu denk je misschien: heel leuk en aardig allemaal, maar wat heb je eraan?

Ten eerste vinden wij het sterk dat een spel met zo veel invloed als FM het ‘gewoon’ maakt dat voetballers uit de kast komen. Daar zit namelijk nog een behoorlijk taboe op in de echte wereld. Ten tweede heb je er in het spel ook echt wat aan als één van je spelers uit de kast komt, want het zorgt voor een kleine boost in verkoop van merchandise.

De FM-gamers die deze geheime feature gevonden hebben zijn er trouwens heel erg over te spreken. Ze laten hun meningen achter op Twitter en die zijn over het algemeen heel positief.

Ook op het gebied van gameplay en het managen van jouw team gaat er behoorlijk wat veranderen bij FM 2018. Hier lees je bijvoorbeeld alles over de nieuwe ‘Dynamics’ feature.