FM 2018 kondigt nieuwe features aan en die beloven veel goeds

Waar veel gamers uitkijken naar de lancering van de nieuwe FIFA of PES, zijn er ook héél veel mensen die niet kunnen wachten totdat de nieuwe Football Manager uitkomt. Deze fans moeten nog een maandje wachten, want op 10 november wordt FM 2018 gelanceerd. Dat wordt weinig daglicht en veel uren achter je scherm, volledig toegewijd aan het samenstellen van het perfecte team met de perfecte strategie.

Nieuwe features

Ongeveer een weekje geleden heeft FM een behoorlijk cheezy filmpje op YouTube geplaatst waar de laatste geruchten over de nieuwe game behandeld worden. Er wordt gespreken over een verbeterde game engine, betere graphics, een volledig nieuwe manier van scouten die meer op die van echte clubs in real life lijkt. Hieronder kun je de video checken voor meer duidelijkheid.

Dynamics

Dit is het woord wat het meeste naar voren komt als de grootste innovatie in het spel. De ‘Dynamics’ bepalen hoe tevreden en harmonieus je team is en zijn gefocust op drie gebieden: de samenhang van het team, de sfeer in de kleedkamer en support van het management. De samenhang van het team bepaalt hoe goed je team samenspeelt op het veld en kan er zelfs voor zorgen dat je spelers een hogere rating krijgen.

De sfeer in de kleedkamer reflecteert de stemming onder de spelers en die algemene sfeer heeft weer invloed op het individuele moraal van de spelers. De spelers worden daarnaast ook op hiërarchie ingedeeld, dus het is het belangrijkste om je meest invloedrijke spelers tevreden te houden, zodat zij jou altijd zullen verdedigen.

Ten slotte is het ook belangrijk om de rest van de staf tevreden te houden en dat zal afhankelijk zijn van hoe lang je bij de club zit, je wereldwijde reputatie en hoe je met de spelers omgaat. Hierboven worden de Dynamics allemaal nog eens haarfijn uitgelegd.

Waar we ook heel benieuwd naar zijn is de lijst met ‘wonderkids’, want Football Manager weet dat altijd perfect te voorspellen. FM 2007 voorspelde bijvoorbeeld al wie de sterren van 2017 zouden worden en dat klopt nu aardig.