Football Culture komt met ‘Derde Helft’ bier

T-shirt label Football Culture brengt de tweede batch Derde Helft bier op de markt. De eerste batch was in no-time uitverkocht, dus brouwerij De Prael en Football Culture hebben ingezet op een tweede batch voetbalbier.

Het Derde Helft bier is, zoals ze zelf zeggen, “een bitter blond speciaal bier (alc. 5,7%). Is iets zwaarder dan gewone pils. Je kan doortanken, maar beter drink je ietsje rustiger dan normaal.” Hoe je het drinkt moet je dus zelf weten, maar FC houdt ervan het bier op een ludieke manier te introduceren. En dat lukt ze heel goed. Het etiket op de fles is een hoogtepunt op zich. Hieronder vind je dat etiket van deze nieuwe batch. Het etiket op batch 1 was overigens ook prachtig: “Speciaal voetbalbier van hoge gisting voor kantinetijgers. Lekker pittig en blond, net als je moeder. Dit bittere bier lest je dorst na 90 minuten alles of niets.” Geniaal toch?

etiket football culture bier

Voor de tweede levering bier heeft FC zelfs een commercial laten maken. Hierin zie je dat bier en voetbal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, of je nu in de kleedkamer, voor de buis gekluisterd of in de kantine zit. En dit bier is er niet alleen voor kampioenen, maar ook de verliezers. Zo lang de derde helft maar van jullie is.

Wil je een doosje van dit bier op de kop tikken, dan kan dat hier.

Leestip: 7 redenen waarom bier drinken gezond is.