Football Leaks onthult details miljardencontract Real Madrid en adidas

De Duitse krant Der Spiegel heeft documenten van Football Leaks gepubliceerd over het gigantische contract tussen Real Madrid en adidas ter waarde van €1 miljard. Volgens het rapport ontvangt de Spaanse topclub €100 miljoen per jaar vanwege de deal en gaat de samenwerking zelfs zo ver dat adidas een zware stem heeft bij de organisatie van titelfeesten op Cibeles om het merk te positioneren.

Details deal Real Madrid & adidas

Volgens Football Leaks betaalt adidas Real Madrid tussen de periode van 2015 en 2024 €1 miljard. Dit bestaat uit een vast bedrag van €70 miljoen, plus 22,5% van alle sales met Real Madrid merk door adidas. Het rapport heeft het daarnaast over een extra bedrag van minimaal €30 miljoen voor de Koninklijke, betaald door adidas.

Bonussen

Uiteraard maken ze ook nog kans op bonussen, want dat is normaal in een dergelijk contract. Als Real Madrid kampioen wordt krijgen ze €2,5 miljoen extra (stijgt naar €3,5 miljoen na 2020) en als ze de Champions League winnen €5 miljoen (stijgt naar €7 miljoen na 2020). Bij het onrealistische scenario dat Real Madrid zou degraderen ontvangt het nog steeds €65 per jaar.

Adidas heeft ook de rechten om de traditionele titelfeesten van Real Madrid te organiseren bij de Cibeles fontein in het centrum van Madrid. Een opvallend detail als je het ons vraagt. Der Spiegel onthult ook nog dat het vorige contract tussen Real en adidas, getekend in 2011, een vooruitbetaling van €40 miljoen in cash bevatte.

Nog niet zo lang geleden ging het gerucht rond dat Under Armour Real Madrid’s nieuwe kledingsponsor kon worden. Het maakt deze details in ieder geval nog opvallender.

Leestip: Real Madrid krijgt gigantisch vliegtuig cadeau van sponsor Emirates

Bron: Footy Headlines