Football Rogues is de perfecte opwarmer voor Star Wars Rogue One

Star Wars fans leven al maandenlang toe naar deze dag, want vandaag is de dag dat de nieuwe film ‘Rogue One’ in première gaat. De wereld van Star Wars heeft eigenlijk helemaal niets met voetbal te maken, maar ESPN vond het een leuk idee om voetballers in de schoenen van belangrijke personages te zetten. Welke voetballer past het beste bij welk personage? Ook wij vinden dat een heel tof idee en de uitvoering is nog beter. We gaan de Rogue voetballers één voor één langs. Let op: als je nog niet alle Star Wars delen hebt gezien kan onderstaande tekst spoilers bevatten.

schermafdruk-2016-12-14-10-26-27

Javier Mascherano als Captain Cassian Andor – Respect wordt niet gegeven, maar verdiend. Dat heeft Mascherano op de pijnlijke manier geleerd door altijd en overal zijn lichaam voor de bal te gooien. Denk maar eens aan de tackle tijdens het WK 2014 met een gescheurde anus als gevolg. Hij heeft dezelfde ‘over mijn lijk’ mentaliteit als Captain Cassian Andor.

Cristiano Ronaldo als Han Solo – Han Solo wil alles op zijn eigen manier doen, zelfs de liefde van zijn leven (Princess Leia) verlaten om rijkdom te achtervolgen in de ruimte. Ronaldo verliet United en zijn vaderfiguur Ferguson om naar Madrid te gaan. Nu houdt men van hem óf ze haten hem vanwege zijn drang naar eeuwige roem. Een huurmoordenaar of een held? Jij bepaalt.

Diego Costa als Jyn Erso – Een voormalig crimineel, uitdagend, onstuimig en altijd in conflict met de tegenstander. We hebben het over Rogue One’s hoofdrolspeler die de plannen voor de Death Star wil stelen, maar met deze omschrijving konden we het ook over Diego Costa zelf hebben. Beide worden gedreven door een soort tunnelvisie wat tot resultaat leidt voor hun bazen, Mon Mothma en Antonio Conte.

Luis Suárez als Kylo Ren – Als je het over duistere kunsten wil hebben is dit de plek waar je moet beginnen: Kylo Ren vermoordde zijn vader, Han Solo, in een poging om weg te blijven van het licht en zichzelf te bewijzen als Supreme Leader Snoke. Luis Suárez is ook zo iemand die alles zou doen om te scoren, waardoor hij vaak niet te stoppen is voor verdedigers.

Joey Barton als Orson Krennic – Deze twee lopen beslist aan de duistere kant van het leven. Orson Krennic is geobsedeerd door de Death Star en een onbuigzaam politiek figuur die zowel als wreed en visionair wordt gezien. Net als Joey Barton gespuis die niet vies is van rode kaarten, schorsingen en gevechten aangaan, op het veld of Twitter.

Marouane Fellaini als Stormtrooper – Er is niets subtiel of kunstzinnig aan Fellaini. Net als Stormtroopers wordt hij de strijd ingestuurd om het ritme van de tegenstander te ontregelen. Hij offert zijn lichaam op terwijl andere, slimmere spelers zich concentreren op het scoren en de eer opstrijken voor de winst.

Kevin de Bruyne als Baze Malbus – in ‘Rogue One’ is Baze een pragmatische soldaat met skills en flair. Zijn geestverwant in voetbal, Kevin de Bruyne, is net zo briljant. Zelfs tot het punt dat hij de één van de beste aanvallende spelers in de Premier League is, zonder dat je aan zijn integriteit twijfelt.

Zlatan Ibrahimovic als The Emperor – It’s a match made on the Dark Side: The Emperor wil dat iedereen voor hem buigt en Zlatan straalt een gelijkwaardig egocentrisch verlangen uit bij elke club en competitie waar hij speelt. Hij zei ooit: ‘Ik heb altijd gedacht dat ik de wereld zou veroveren.’ Vertaling: jammer voor degene die in zijn weg staan. The Emperor zou het goedkeuren.

Pepe als Captain Phasma – Als leider van de Madrileense verdediging is Pepe een praktische man. Schakel iedereen uit die durft aan te vallen. Als die benadering betekent dat er een gele of rode kaart tegenover staat is dat voor hem geen probleem. Hij is een leider die veel gemeen heeft met de meedogenloze Stormtrooper: de beruchte Captain Phasma.

José Mourinho als Darth Vader – Als er één persoon is die instaat voor Lord Vader, dan is dat natuurlijk de leverancier van duistere kunsten zelf: José Mourinho. De ‘Special One’ is opgeslokt door de duistere kant van the Force tot het punt dat hij de laatste tijd zijn zicht op dominantie aan het verliezen is. Toch heeft Vader nooit met zó veel agressie een waterflesje weggeschopt als José tegen West Ham.

Leestip: Intergalactische voetbalshirts voor de Star Wars fans

Bron: ESPN