Dit zijn volgens Forbes de best betaalde atleten ter wereld

Absolute topsporters willen natuurlijk de beste in hun vak zijn, maar behalve dat snakken ze ook naar extra status. Het belangrijkste aspect daarbij is het aantal centjes dat ze per jaar verdienen en Forbes brengt dat elk jaar in beeld. Ze maken een lijst van de 100 atleten die het meeste verdiend hebben in een jaar tijd. Vorig jaar was Ronaldo de koning, maar deze keer is het geen voetballer. Sterker nog: Ronaldo staat niet eens op twee, want die plek is gereserveerd voor zijn rivaal Leo Messi. Misschien is hij daarom zo boos en wil hij meer verdienen bij Real?

Forbes top 100

Op nummer 1 staat Floyd Mayweather met $285 miljoen. Bizar eigenlijk, want de beste man was eigenlijk gepensioneerd, maar kwam terug voor één gevecht. Het gevecht van de eeuw tegen Conor McGregor. Zo’n beetje alles wat hij verdiend heeft afgelopen jaar komt van die wedstrijd af. McGregor zelf staat op plek 4 met $99 miljoen. Dan even naar de voetballers, want daar draait het hier toch om.

Voetballers in de Forbes lijst

Messi staat dus op nummer 2 in de lijst en Ronaldo op 3, maar hoe groot zijn de verschillen? Niet groot. Messi verdiende $111 miljoen ($84 miljoen salaris & prijzengeld, $27 miljoen aan sponsorgelden), terwijl Ronaldo $108 miljoen verdiende ($61 miljoen salaris & prijzengeld, $47 miljoen aan sponsorgelden). De Portugees is dus veel interessanter voor bedrijven, maar hij verdient bij de club gewoon veel minder. Iets waar hij verandering in wil zien en waarom er weer de geruchten rond gaan dat hij gaat vertrekken bij Real.

Congrats To All Of The Athletes Who Made The Forbes List. You All Are True Champions.

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather) op

In de top 10 zien we verder nog één voetballer: Neymar Jr. op plek 5 met $90 miljoen, wat hij grotendeels te danken heeft aan de gigantische deal met PSG ($73 miljoen aan salaris & prijzengeld) en $17 miljoen aan sponsorgelden. Hieronder een overzicht van de voetballers in de lijst:

  • 2. Lionel Messi $111 miljoen
  • 3. Cristiano Ronaldo $108 miljoen
  • 5. Neymar Jr. $90 miljoen
  • 35. Gareth Bale $34.6 miljoen
  • 52. Paul Pogba $29.5 miljoen
  • 56. Oscar (die in China voetbalt ja) $27.4 miljoen
  • 58. Wayne Rooney $27 miljoen
  • 60. Luis Suárez $26.9 miljoen
  • 86. Sergio Aguëro $23.5 miljoen

Als Floyd Mayweather dit jaar geen bokshandschoenen meer aantrekt zal er bij de volgende Forbes lijst ongetwijfeld weer een voetballer bovenaan staan. Hier kun je de volledige top 100 checken.

Bron: Forbes