Manchester United heeft tegen City een nieuwe formatie uitgevonden

City ging gisteren op bezoek bij Old Trafford voor de Manchester Derby. Een wedstrijd met heel veel op het spel. Voor City de lastigste horde op weg naar de titel en voor United heel belangrijk om in de top 4 te eindigen. Uiteindelijk liep City met gemak over United heen in de tweede helft en bleek het klasse verschil gewoon te groot: 0-2. Wij willen even bij de tweede goal stilstaan, want daar gebeurde iets opmerkelijks. Het leek er namelijk op dat United een nieuwe formatie uitgevonden had.

De 1-1-1-1-3-3 formatie van United

Een nieuwe formatie uitvinden klinkt misschien als iets om trots op te zijn, maar dat is in dit geval zeker niet zo. Bij een snelle uitbraak van City wisten de verdedigers van United niet meer waar ze het moesten zoeken en waren de looplijnen ongelofelijk slecht. Vooral Darmian en Smalling die beiden de loopactie van Aguëro volgen.

Hierdoor kwamen ze in een 1-1-1-1-3-3 formatie te staan en lag de linkerkant van Sané volledig open. Hij haalde vervolgens uit en scoorde (al had De Gea ‘m wel mogen pakken). Uiteraard konden voetbalfans wereldwijd wel lachen om deze nieuwe formatie.

Manchester United lijkt sowieso de weg kwijt te zijn, want ze hebben nu al 4 uur en 40 minuten niet gescoord. Acht uur en 47 minuten zelfs als je alleen goals uit ‘open spel’ meetelt. In de 9 wedstrijden na PSG uit verloren ze er 7 en wonnen er 2. En dat terwijl het allemaal zo goed liep toen Solskjaer net voor de groep kwam.

Voor Liverpool fans was het ook teleurstellend, want door het resultaat is City de koploper met een punt voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan voor beide teams. Toch is er nog hoop voor Liverpool en dat heeft alles te maken Drake. De rapper ja. De vloek van Drake zou het seizoen van City namelijk wel eens kunnen gaan verpesten, zoals het al meerdere sportteams geraakt heeft.