Deze foto’s van een verwaarloosd Maracanã maken voetbalwereld verdrietig

Wanneer je denkt aan voetbal en Rio de Janeiro dan denk je al snel aan het Maracanã. Het iconische stadion werd gebouwd voor het WK van 1950 en had aanvankelijk een bizarre capaciteit van 183.000 staanplaatsen. Voorafgaand aan het WK van 2014 en de Olympische spelen van 2016 werd het stadion nog compleet gerenoveerd, maar daar is nu niet veel meer van te zien.

De renovatie van het Maracanã heeft de gemeente Rio de Janeiro blijkbaar zoveel geld gekost dat er onvoldoende over is om het nu te onderhouden. Het stadion is een half jaar na de Olympische slotceremonie totaal verwaarloosd. Het lijkt wel alsof niemand er nog ooit een vinger naar uitgestoken heeft. Het veld is verdord, zwerfkatten lopen over de tribunes, systeemplafonds storten in en stoeltjes zijn verwijderd en op een hoop gegooid.

Foto: @blogvaimengao
Foto: @blogvaimengao
Foto: @blogvaimengao
Foto: @blogvaimengao
Foto: @blogvaimengao
Foto: @blogvaimengao

In Brazilië heeft men de hashtag #SOSmaracana gecreëerd om de gemeente van Rio wakker te schudden. Ook buiten de landsgrenzen wordt vol afschuw gereageerd. Een stadion als dit mag zoiets toch niet gebeuren?

Leestip: 6 stadions in Europa die elke liefhebber gezien moet hebben voordat ze verdwijnen