France Football presenteert de beste verdieners van 2016/2017

Dat voetballers ongelofelijk veel geld verdienen is al lang geen nieuws meer, maar het is altijd leuk om te zien wat ze precies verdienen. France Football heeft dat even uitgerekend en de lijst met beste verdieners van afgelopen jaar samengesteld. Ze hebben een top 5 van voetballers en trainers samengesteld op basis van salaris, bonussen, sponsorgelden enzovoorts. Daar komen best wel verrassende resultaten uit.

Best verdienende voetballers

Hoewel de Premier League de rijkste competitie is vinden we geen voetballers uit deze competitie terug in de top vijf. Het is dan ook geen verrassing dat die eer toebedeeld is aan de sterren van Real Madrid en Barcelona. Cristiano Ronaldo heeft het meeste geld verdiend met Messi op gepaste afstand. De twee giganten worden gevolgd door Neymar en Bale. De nummer vijf is daarentegen wel verrassend, want dat is Lavezzi. De Argentijn maakte een transfer naar China en heeft daar een behoorlijk fortuin opgebouwd.

Best verdienende trainers

Het Franse blad zocht ook even uit welke trainers het meeste verdienen en daar komt een heel duidelijke nummer één naar voren: José Mourinho. Hij mag zich dus niet alleen The Special One of The Only One noemen, maar ook The Richest One. Hij wordt gevolgd door Lippi (China), Blanc (PSG), Ancelotti (Bayern) en Guardiola (City). Het ontbreken van Conte vinden wij toch behoorlijk opvallend, net als het feit dat Mourinho ongeveer het dubbele van Guardiola heeft verdiend.

Leestip: De Premier League heeft weer iets bedacht om nog meer geld te verdienen