Frankrijk speelt tegen België voor de zesde keer in andere tenue-combinatie

Frankrijk en België spelen vanavond de halve finale van het WK en dat betekent dat het voor beide teams de zesde wedstrijd van het toernooi is. Voor Frankrijk is het echt ook alweer de zesde wedstrijd dat ze dit toernooi in een nieuwe tenue combinatie spelen. Het heeft allemaal te maken met de strenge FIFA regels met betrekking tot de tenues en hoe verschillend de twee tenues op het veld moeten zijn.

Elke wedstrijd een ander tenue

Wat er met nieuwe tenue combo’s bedoelt wordt is de kleurencombinatie van het shirt, broekje en de sokken. Dat is nog geen één wedstrijd hetzelfde geweest dus voor de Fransen en dat is toch wel heel bijzonder te noemen. Vanavond zullen ze in een volledig donkerblauw tenue verschijnen. De officiële combinaties zijn donkerblauw-wit-rood bij het thuistenue en wit-donkerblauw-wit bij het uittenue. Hieronder alle combo’s die ze tot nu toe gedragen hebben.

Is het belangrijk voor het verloop van de cruciale halve finale? Nee dat niet, maar wij vonden het wel leuk om met jullie te delen. We willen de Belgen in ieder geval veel succes wensen!

Morgen staat die andere halve finale op het programma tussen Kroatië en Engeland. Hoewel de uitslag heel moeilijk te voorspellen is, durven we te zeggen dat deze 3 dingen bijna zeker gaan gebeuren tijdens die pot.