Frankrijk vs. Nederland: wie heeft de vetste alternatieve shirts?

Ben je al een beetje gespannen voor vanavond? Het is do or die voor Oranje en de opgave is loodzwaar. Opponent Frankrijk is de torenhoge favoriet, want kijk eens naar al die vedettes van Les Bleus. Hun reservespelers zouden bij Oranje allemaal in de basis staan. Toch geven we Nederland wel een kansje, want ook Zweden heeft het de Fransen al twee keer ontzettend moeilijk gemaakt. Wij vinden het leuk om de clash van vanavond aan te grijpen voor een andere battle. Wie heeft de vetste alternatieve shirtdesigns van de twee?

Xztals

Het maken van alternatieve designs voor voetbaltenues is bijna een genre op zich geworden. Op instagram proberen vele grafisch ontwerpers zo flink wat volgers te scoren en eentje die dat heel goed lukt is Xztals. Elke week knalt hij verschillende designs op zijn pagina en die zijn (bijna) zonder uitzondering allemaal heel vet. Voor de clash Frankrijk – Nederland hebben we wat speurwerk op zijn pagina gedaan en kwamen we uit op de volgende shirts.

Frankrijk

Nederland

Wat ons betreft zijn de designs voor Frankrijk wat minimalistisch en daardoor misschien meer geschikt als voetbalshirt. Toch zien we dit jaar op de velden behoorlijk wat experimentele designs (zoals het uitshirt van Ajax) en dus lijken Xztals’ ontwerpen voor Nederland ook behoorlijk 2017-proof. Voor ons is Oranje, chauvinistisch als we zijn, daarom de winnaar van deze battle. Wat vind jij?

Als je dit soort alternatieve designs gaaf vindt dan moet je dit opzienbarend design voor het Ajax-shirt met ‘nieuwe sponsor’ eens checken.