FUT 18 krijgt een nieuwe modus, nieuwe pack openings & veel meer

Gisteren vond het FUT 18 Live event plaats in Chicago en daar presenteerde EA al het nieuws dat in het vooruitzicht ligt met betrekking tot FIFA Ultimate Team. Het hoogtepunt van dit event is een volledig nieuwe FUT modus, genaamd Squad Battles. Andere vette nieuwe dingen zijn nieuwe animaties bij de pack openings en Icons Squad Building Challenges. We lopen hieronder door de drie hoogtepunten heen.

FUT 18 Squad Battles

Deze nieuwe modus is vooral gericht op de mensen die niet mee kunnen of willen doen aan de zware FUT Champions. Squad Battles is een nieuwe competitieve single-player modus die het mogelijk maakt om tegen voorafbepaalde teams te spelen die door FIFA 18’s zwaar verbeterde AI (computer) bestuurd wordt. Dit zijn niet alleen maar gewone teams, want sommige teams worden samengesteld door real life professionele voetballers of influencers uit de FIFA community. Wie weet kun je dus een team uitdagen dat is samengesteld door bijvoorbeeld Ronaldo zelf.

Net als bij FUT Champions krijg je voor elke winst een bepaald aantal punten waardoor je kan stijgen op de ranglijst en aan het einde van de week bijbehorende beloningen ontvangt. De hoeveelheid punten die je per winst krijgt wordt bepaald door de gekozen moeilijkheidsgraad en het skill en chemistry level van de tegenstander. Als je net begint kun je bijvoorbeeld als Beginner of Semi-Pro spelen, maar als je al veel beter bent kun je op Legendarisch of Ultimate niveau spelen.

Voor veel FIFA-spelers is de Weekend League (40 wedstrijden spelen in één weekend) te veel van het goede of ze kunnen zich niet kwalificeren via het wekelijkse kwalificatietoernooi. Deze modus is gericht op die spelers en is een mooie manier om op een competitieve manier FUT te spelen zonder al die stress van de Weekend League.

Nieuwe Pack Openings

Er zijn weinig dingen spannender in FIFA dan het openen van een zwaar verdiend pack. Bij FIFA 18 heeft de pack opening een volledig nieuwe animatie gekregen die er echt heel vet uitziet. Packs openen wordt nu dus nóg leuker dan het al was. Hieronder zie je hoe het eruit komt te zien.

Icons SBC

Vanmorgen lieten we jullie alle nieuwe FUT 18 Icons al zien en bij FIFA 18 zullen er nieuwe Squad Building Challenges zijn om deze Icons te verdienen. Deze challenges zullen natuurlijk wel wat moeilijker worden dan normaal. In dat team moet je namelijk spelers toevoegen met specifieke eigenschappen zoals nationaliteit én competitie waarin ze spelen. Zo ziet dat er ongeveer uit.

Dit was zo’n beetje het belangrijkste nieuws over FUT 18 en wij zijn zeer enthousiast. 29 september 2017 krijgt nog een paar dikke rode cirkels op onze kalender. Wat hebben wij hier zin in!

Wil je nog meer weten over FIFA 18? Mensen die het al gespeeld hebben maakte een video met de 5 features die echt het verschil gaan maken met FIFA 17. Aanrader!