Gaan e-sports een Olympische discipline worden in 2024?

De opmars van e-sports is onstuitbaar, zoveel is inmiddels duidelijk. Of je het ook daadwerkelijk ‘sport’ zou mogen noemen is niet iedereen het over eens. Toch wordt nu overwogen om e-Sports een Olympische discipline te maken. Een lid van het Parijs 2024 comité zegt de toekomstige generaties graag te blijven betrekken en het te overwegen.

E-sports op Parijs 2024?

Tony Estanguet is een 39-jarige Franse voormalig olympisch kampioen en meervoudig wereldkampioen kanovaren. Nu is hij één van de personen die de Olympische Spelen van 2024 naar Parijs heeft gehaald. Estanguet lijkt zeer bereid om e-Sports onderdeel van de OS te maken: “Als de Olympische Spelen haar charme wil behouden, zelfs bij de nieuwe generaties, dan zullen we video games als échte sport moeten gaan behandelen.”

Natuurlijk gaat het Olympisch Comité het uiteindelijke besluit nemen, maar het feit dat het nu al zo leeft geeft al aan hoe sterk de e-Sports aan het groeien is. In 2014 werd er 194 miljoen dollar aan de virtuele sport verdiend, in 2016 was dat al ruim 463 miljoen. E-sports is hiermee hard op weg naar de 1 miljard-grens. En uiteindelijk geldt ook voor de Olympische Spelen ‘business is business.’ Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd.

Wij spraken onlangs een marketeer over wat e-Sporters nu al verdienen.