Gaat de legendarische adidas Predator zijn comeback maken in 2017?

21 jaar geleden werd een legende geboren: de adidas Predator. Mede door sterren als Zidane en Beckham werd deze schoen immens populair, ook op de amateurvelden. Het typische kleurgebruik van zwart, rood en wit maakte hem herkenbaar en gewild. De schoen die in 2015 ‘definitief’ door adidas van het toneel werd gehaald staat, volgens geruchten, voor een comeback. Als aanmoediging aan het adres van adidas duiken we met jou de geschiedenis van de Predator in en bespreken we de gedroomde comeback.

adidas-predator-geschiedenis

Geschiedenis

In 1994 gebruikte adidas voor het eerste rubberen strepen op een schoen met het idee dat dit meer kracht, effect en controle zou opleveren. Het revolutionaire design, in combinatie met de zwarte upper, drie witte strepen en rode details was het begin van een legendarische serie aan Predators. In 1995 kreeg de schoen voor het eerst een ‘tong’ die deels over de veters viel. Een jaar later werd deze geupdate en ontving de tong voor het eerst de herkenbare rode kleur.

adidas-predator-eerste

In 1998 bracht adidas de Predator Accelerator op de markt. Het geheel nieuwe design, en het feit dat Zidane ze tijdens WK98 droeg, maakte deze versie één van de meest iconische uit de reeks van 21. De twee varianten die de Accelerator opvolgden werden net zo beroemd. Met name de adidas Predator Mania, met Beckham als meest bekende gezicht, werd een absolute hit. De traptechniek van de Engelsman was het perfecte ‘bewijsmateriaal’ voor de effectiviteit van de Predator.

In 2014 kregen de Accelerator (zie onderstaande video), Predator Mania en 1994-versie een remake. Niet alleen Zidane was razend enthousiast, want in no-time was de gehele collectie uitverkocht.

De Predators na 2004 leverden elke jaar een beetje aan status in. Met name na 2007 ging het de verkeerde kant op. De kenmerkende tong verdween en vanaf 2012 werd de lederen upper vervangen door een synthetische variant. Wat ons betreft de absolute doodsteek.

Comeback?

Het feit dat de remake van drie Predators in 2014 zo snel uitverkocht raakte bewijst hoe populair deze schoen nog altijd is. Op verschillende fora wordt massaal het verlangen voor een comeback uitgesproken. Een merk als adidas ziet dat natuurlijk ook en dus lijkt een comeback bijna onontkoombaar. Inmiddels is het geruchtencircuit op gang en verschenen er zelfs een aantal vage foto’s van een mogelijke 2017-versie. Wij kunnen niet wachten!

Mis de eventuele release van de Predator (en andere voetbalschoenen niet) en volg Never Offside op Facebook. Wij houden je op de hoogte!