Gaat de legendarische samenwerking tussen Nike en Brazilië stoppen?

Vandaag kwamen we behoorlijk opvallend nieuws tegen, want de samenwerking tussen Nike en de nationale ploeg van Brazilië schijnt op losse schroeven te staan. De beide partijen zijn al sinds 1997 partners en lijken voor elkaar gemaakt te zijn, met de Joga Bonito campagne als bewijs. Daarnaast zijn Braziliaanse toppers als Ronaldo, Ronaldinho en Neymar al hun hele leven verbonden aan het Amerikaanse merk. Als het aan de FBI ligt wordt die samenwerking echter stopgezet.

Contract Nike Brazilië

Het contract dat in 1997 werd getekend tussen Nike en de Braziliaanse voetbalfederatie is al lange tijd voer voor onderzoeken door de FBI. Zij vermoeden namelijk dat Nike de toenmalige president van Brazilië’s federatie, Ricardo Teixeira, steekpenningen heeft betaald. Volgens het Braziliaanse magazine Veja zet de FBI Nike onder druk om het huidige contract dat tot 2018 geldig is te beëindigen.

In een interview met hetzelfde magazine ontkent de oprichter van Nike, Phil Knight, deze geruchten. Of het echt gebeurd is of niet, wij hopen dat de samenwerking nog lang mag duren. Hopelijk produceren ze samen nog wat parels als deze. Legendarische beelden.

Leestip: De strijd tussen Nike en adidas om Zlatan lijkt eindelijk beslist

Bron: Footy Headlines