Korte film: de reis van Gabriel Jesus tot ‘Brazilië’s volgende legende’

Gisteren speelde Brazilië zijn eerste wedstrijd op het WK in Rusland en die eindigde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel. In de spits bij de Gele Kanaries stond Gabriel Jesus, de 21-jarige spits van Manchester City. Zijn talent is ongekend en hij wordt zelfs al ‘de nieuwe Ronaldo’ genoemd, maar vier jaar geleden stond hij bij het vorige WK gewoon nog de stoepen van de favela’s geel en groen te schilderen. Het verhaal van Gabriel Jesus is een bijzondere en dat is prachtig in beeld gebracht in deze korte film van HYPEBEAST.

De reis van Gabriel Jesus

Gabriel groeide op in Peri, een gevaarlijke favela in Sao Paulo waar veel criminaliteit heerst. Niet de meest ideale situatie, maar zoals bij zoveel Brazilianen was voetbal een mooie uitweg. De reis begint dan ook op de veldjes in Peri om prijzen als frisdrank & chips, en wordt verder verteld door Gabriel Jesus zelf, zijn broer, zijn buurvrouw en coaches die hij in de jeugd had. Prachtig in beeld gebracht.

Altijd mooi om een verhaal wat uit een jongensboek lijkt te komen waarheid wordt. Sportdrankmerk Gatorade maakte in aanloop naar het WK een epische animatievideo met Messi in de hoofdrol. Die kun je hier checken, zeker een aanrader!