Gameverslaafd? Dan leid je vanaf 2018 officieel aan een mentale stoornis

Zeg jij vaak ‘nog één potje FIFA’, maar worden het er dan altijd veel meer? Of lijdt jouw werk- of schoolcarrière onder de uren die je per dag speelt? Dan hebben we slecht nieuws, want verslaafd zijn aan videogames is vanaf 1 januari 2018 officieel een mentale stoornis. Daar moet wel bijgezegd worden dat ‘gameverslaafd’ een breed begrip is, maar toch. Het is wel degelijk iets wat serieus genomen moet worden.

De World Health Organization wil gamers alert maken op overmatig gamen en ze willen ontwikkelaars mededelen dat videogames verslavend kunnen zijn. Om die redenen kunnen mensen die verslaafd zijn aan het spelen van videogames bestempelt worden met ‘gaming disorder‘. Maar wanneer lijd je aan deze stoornis?

via GIPHY

Gameverslaafd

Ben je iemand die eigenlijk alleen in de weekenden videogames speelt? Dan hoef je je geen zorgen te maken, zelfs als je in de weekenden tot in de late uurtjes doorgaat. De WHO focust zich vooral op degene die moeilijk kunnen stoppen met gamen en zich daarom met blikjes Red Bull of andere cafeïne-houdende drankjes wakker houdt. Volgens de WHO kan ‘gaming disorder‘ een aanleiding zijn voor een reeks andere lichamelijke en geestelijke klachten. Ze beweren ook dat de vele uren gamen een mens ervan weerhoudt om de sociale en educatieve vaardigheden te ontwikkelen. En ja, ook verslaafden aan boordspellen vallen hieronder.

Herken jij jezelf hierin? Dan is minder gamen misschien wel hét goede voornemen voor 2018. Toch kent gamen verschillende voordelen voor de mens. Hier heb je 5 redenen waarom het goed voor je is, mits je het met mate doet natuurlijk.

Bron: Manners