Wat gebeurt er met FIFA 18 als Ronaldo vertrekt bij Real Madrid?

Een tijdje geleden werd Cristiano Ronaldo door EA Sports met veel bombarie onthuld als hét gezicht van FIFA 18. Natuurlijk poseerde hij vol trots in het Real Madrid tenue en ook bij gameplay beelden en The Journey deel 2 vertegenwoordigde hij zijn huidige club. Maar zoals iedere voetbalfan inmiddels wel weet staat het huwelijk tussen Ronnie & Real op knappen. Paniek bij EA zou je zeggen, maar wat zou een vertrek van CR7 voor de game betekenen?

De cover

Het spreekt voor zich dat de coverfoto van Ronaldo in een Real shirt aangepast zou moeten. Als hij bijvoorbeeld naar United zou gaan moet er een fotoshoot gedaan worden met het nieuwe shirt van de Red Devils. Op zich geen probleem, want aangezien de game eind september pas uitkomt moet daar wel genoeg tijd voor zijn.

The Journey 2

Dit is het punt waar EA zich het meeste zorgen over zal maken. We weten al dat Ronaldo in The Journey 2 te zien zal zijn en er gaan geruchten rond dat Alex Hunter een aanbod gaat krijgen om teamgenoot van Ronaldo te worden. Dit kan dus een probleem worden. EA kan dat oplossen door dit deel van het verhaal te schrappen of doorgaan met Ronaldo bij Madrid, maar dat zou de ervaring ongeloofwaardig maken.

Gameplay

Dit hoeft geen probleem te worden, want EA kan Ronaldo natuurlijk gewoon overzetten naar een andere club en een ander tenue om het lijf van de Portugees tonen is voor de programmeurs ook geen probleem.

Het probleem zit dus vooral in de presentatie van het spel en The Journey 2. Het is tot nu toe hoe dan ook speculeren, maar wij denken dat ze ‘m bij EA behoorlijk knijpen.

Leestip: FIFA 18 – 5 features die het verschil gaan maken met FIFA 17

Bron: Dream Team FC