Om deze reden ontbreken de nieuwste Nike releases in FIFA 17

De hardcore FIFA & Nike fans hebben er grote moeite mee. Elke keer als adidas, Puma of Mizuno nieuwe voetbalschoenen lanceert zijn ze vrijwel direct te gebruiken in FIFA 17, maar als Nike nieuwe schoenen presenteert ontbreken die in ’s werelds favoriete voetbalspel. Sinds de introductie van FIFA 17 heeft Nike slechts één paar aan het assortiment toegevoegd en dat was de Hypervenom Neymar x Jordan. Maar waarom komen de nieuwe releases van Nike niet in FIFA 17?

Nike & EA Sports

Eigenlijk is het vrij simpel: EA moet met elk merk een contract tekenen om ze in het spel terug te laten keren. Blijkbaar hebben de twee partijen dus geen contract getekend wat Nike toestemming geeft om alle nieuwe kleuruitvoeringen aan het spel toe te voegen. Opmerkelijk, want Nike en EA werkte in aanloop naar FIFA 17 nog samen aan de meesterlijke Nike x EA Sports Mercurial Superfly. Het heeft natuurlijk ook te maken met de partnership tussen FIFA en adidas, waardoor ze niet te veel nieuwe voetbalschoenen van de grootste concurrent in het spel willen.

nike ea sports

Toch zit er wellicht een nieuwe toevoeging aan het Nike assortiment in FIFA 17 aan te komen, want Nike plaatste onderstaande video op Instagram. Daarin is Cavani op de nieuwe Hypervenom III te zien, dus wellicht dat deze nieuwe release tóch in het spel komt. Verder hoef je geen nieuwe releases in FIFA te verwachten, in ieder geval tot FIFA 18. Hopelijk gaan de twee merken met elkaar om de tafel om het vanaf volgend seizoen wél samen op te pakken. Nike is toch een onmisbare speler in een voetbalspel en we willen allemaal op de nieuwste releases rondlopen, toch?

Cut. Strike. Score (and score). @cavaniofficial21 #Hypervenom 3, coming Jan 30th. — #Nike #football #Soccer #psg

Een video die is geplaatst door Nike Football (Soccer) (@nikefootball) op

Leestip: Nike presenteert een drietal flitsende nieuwe voetbalschoenen

Bron: Footy Headlines