EA Sports verwijdert meest irritante tactiek uit FIFA 19 en komt met revolutie

We schetsen even een situatie die je ongetwijfeld bekend voor gaat komen: je bent bezig met een frustrerend potje FIFA waarin je op achterstand bent gekomen en je tegenstander besluit al vroeg over te schakelen naar de meest verdedigende tactiek ‘parkeer de bus’. Je komt er met geen mogelijkheid doorheen, verliest de wedstrijd en vernielt (bijna) een controller. Herkenbaar toch? Gelukkig is dat vanaf FIFA 19 verleden tijd.

Geen ‘parkeer de bus’ in FIFA 19

EA Sports heeft de tactieken bij FIFA 19 volledig op de schop genomen en één van de veranderingen is dat het niet meer mogelijk is om te gaan voor ‘parkeer de bus’. Moet wel bij gezegd worden dat ‘alles op de aanval’ dan ook niet meer mogelijk is. Maar hoe gaan de tactieken er dan uitzien? Dat is nog niet helemaal bekend.

Revolutionaire veranderingen op tactisch gebied

De populaire YouTuber MattHDGamer heeft in ieder geval bevestigd dat er game changing veranderingen staan te wachten op het gebied van tactieken. Goede veranderingen, want er is veel meer mogelijk qua formaties, spelersinstructies enzovoorts. Volgens de YouTuber gaat het qua details en de hoeveelheid mogelijkheden richting de Football Manager stijl en dat zouden wij hard toejuichen!

Over het algemeen zijn wij, en eigenlijk alle FIFA-fans, blij met het verwijderen van de ‘parkeer de bus’ tactiek, maar we kunnen ook niet ontkennen dat we de tactiek wel eens gebruikt hebben. Als je met de rug tegen de muur staat met een paar minuten op de klok was het toch altijd wel verstandig om alles op de verdediging te gooien.

Verder is er al nieuws naar buiten gekomen over nieuwe features, de terugkeer van de Champions League en hebben we een officiële trailer gezien. Alles wat we tot nu toe over FIFA 19 weten kun je hier checken.