Gekke politicus in Rusland wil van hooliganisme een officiële sport maken

Een Rusland zijn ze een tikkeltje gekker dan de rest van de wereld. Dat is geen nieuws natuurlijk, maar als je van hooliganisme een echte sport wil maken heb je waarschijnlijk een paar klappen te veel gehad. Igor Lebedev, politicus & lid van het uitvoerend comité van de Russische voetbalbond en de voorzitter van de extreemrechtse LDPR, komt met dit knotsgekke idee op de proppen. Hij heeft de regels voor ‘draka’, Russisch voor ‘gevecht’, zelfs al opgesteld.

Hooliganisme als sport

Als het aan hem ligt gaat het er zo uit zien: 2 groepen van 20 ongewapende hooligans gaan het gevecht met elkaar aan in een stadion. “Rusland zou een pionier zijn in een nieuwe sport. Fans arriveren en kunnen gevechten uitkiezen. Ze krijgen meteen antwoord: uitdaging aanvaard. Ze kunnen vervolgens op een afgesproken tijd ontmoeten in een stadion”, zegt Lebedev op de website van zijn partij.

Deze man nam het tijdens het EK in Frankrijk al op voor de Russische hooligans die wereldnieuws werden door de Engelsen helemaal kapot te meppen. Dit zei hij erover: “De jongens verdedigden de eer van hun land en staan niet toe dat de Britten op de een of andere manier ons vaderland vernederen. Onze fans moeten vergeven en begrepen worden.” Eén ding lijkt ons wel duidelijk na de gevechten in Frankrijk: Rusland zou de onbetwiste wereldkampioen hooliganisme worden.

Leestip: 5 manieren om Russische of Engelse hooligans uit te schakelen

Bron: Voetbalzone