Geniaal interview met Dembélé duikt weer op na wereldgoal tegen Sevilla

Ousmane Dembélé maakte gisteren in de Supercup wedstrijd tussen Barça en Sevilla met een wereldgoal de winnende 2-1. Een belangrijke goal voor het team dus, maar zeker ook voor hemzelf aangezien er nog wat twijfels bestaan of hij wel goed genoeg is voor Barcelona.

Het was een kanonskogel van buiten de zestien die hij afvuurde met zijn rechterbeen en via onderkant lat in het doel vloog. En dat terwijl zijn rechterbeen zijn ‘mindere been’ is.

Tweebenige Dembélé

Het deed ons terugdenken aan een interview dat de Fransman ooit gaf na een wedstrijd met Stade Rennes. Destijds was de voetbalwereld nog niet zo bekend met Dembélé, maar dat zou snel veranderen. Aangezien hij toen al zó tweebenig was, vroeg een interviewer Dembélé wat nou eigenlijk zijn ‘sterkere been’ was. Een simpele vraag zou je zeggen, maar hij moest toch even goed nadenken. Het antwoord was geniaal & hilarisch tegelijk.

Hij claimt dus dat hij links is, maar dat hij penalty’s met rechts neemt omdat hij beter kan schieten met rechts. Het lijkt een beetje tegenstrijdig, maar het bewijst hoe tweebenig hij is. Daarnaast kan het ook gewoon zo zijn dat hij tijdens het dribbelen en met passes liever links gebruikt, maar dat zijn schot met rechts gewoon beter is. En als we zijn goal van gisteren zien, dan bewijst dat zijn gelijk tijdens dat interview.

Sowieso is tweebenig zijn één van de grootste wapens in het voetbal. Valt daar nog wat winst te behalen bij jou? Deze Engelse spelers hebben een bijzonder effectieve manier om hun zwakke been te verbeteren.