Gert-Jan Verbeek: “PSV moet tickets van Twente-fans terugbetalen”

Gisteravond pakte PSV drie punten in Enschede door met 0-2 van FC Twente te winnen. Na de wedstrijd was Gert-Jan Verbeek niet te spreken over het “laffe” spel van de Eindhovenaren en noemden het zelfs “schijtbakkenvoetbal”. In de catacomben vingen we nog een ander interview op dat de trainer met reporter J. Doedel van FC Fake News had. Dat ging ongeveer als volgt:

“Kijk, voor ons is het al best moeilijk om de bal 3 keer naar elkaar over te spelen,” vertelt een kokende Gert-Jan Verbeek. “Wanneer er dan clubs als PSV en Ajax naar de Grolsch Veste komen willen onze supporters ook een keer mooi voetbal zien. Ajax probeerde dat tenminste nog wel en we pakte zelfs twee puntjes van ze af. Dan vind ik het erg flauw dat PSV zo’n schijtbakkenvoetbal speelt maar wel gewoon wint en drie punten pakt.”

Verbeek zag opzet

Reporter: “Maar Gert-Jan, PSV heeft wel weer drie punten gepakt en staat ruim bovenaan. Wat is daar mis mee?” Verbeek: “PSV houdt onze supporters gewoon voor gek. Die kopen een duur kaartje om de koploper aan het werk te zien en dan krijg je een Schwaab en Isimat die naar elkaar over staan te spelen. Of Luuk de Jong, die in de eerste helft twee 100% kansen volledig verprutst. Dat kan toch niet. En wanneer je dan ziet hoe Hendrix de keeper omspeelt en dan nog naast schiet, dan weet je gewoon zeker dat je in het ootje genomen wordt. Onze fans willen goals zien.”

Kinderachtig

“Toen duidelijk werd dat PSV niet was gekomen om onze supporters te vermaken probeerde we zelf maar wat te creëren,” vertelde een inmiddels afgekoelde Verbeek. “Dat lukte een paar keer, maar dan zie je toch weer hoe kinderachtig dat PSV is. Ze worden dan jaloers en maken dan alsnog zelf die 0-2. Dan lijkt het nog alsof ze goed gespeeld hebben, maar ik vind gewoon dat zij de kaartjes van alle FC Twente-fans moeten terugbetalen.”

Voor de azijnzeiker onder ons, dit was een fictief interview.