Zo zouden de Liverpool x Nike shirts eruit kunnen gaan zien

Het contract tussen Liverpool en New Balance loopt eind volgend seizoen ten einde en dus is het niet verrassend dat er al geregeld wat geruchten de rondte doen over wie vanaf 2020/2021 de tenues gaat produceren voor The Reds. New Balance blijkt zelf ook nog in de race te zijn, maar inmiddels gaan er wel heel hardnekkige geruchten rond dat het geen New Balance, geen adidas, maar Nike gaat worden. En dat merk is bereid heel veel te investeren.

Liverpool x Nike?

Liverpool is hoe dan ook een gewild team voor elke producent. Qua naam waren ze dat altijd al, maar de laatste jaren zijn de prestaties daar ook weer naar. Vorig seizoen behaalden ze de Champions League finale en dit seizoen doen ze nog altijd mee om de titel én gaan ze zeer waarschijnlijk de halve finale van de Champions League weer halen. Tel daarbij een flink aantal wereldtoppers op en je hebt een team dat de merken in hun tenue wil zien rondlopen.

View this post on Instagram

THIS SIDE ❤️ #YNWA

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

Die sterke positie heeft ervoor gezorgd dat het erop lijkt dat Nike bereid zal zijn om het Premier League record van Manchester United x adidas van 750 miljoen pond (75 miljoen per jaar) te verbreken. De geruchten gaan om een tienjarige deal die tussen de €800 en €900 miljoen waard zal zijn. Behoorlijk wat meer dan de 45 miljoen pond die ze nu jaarlijks krijgen van New Balance.

Zo zouden de tenues eruit kunnen zien

Heel fijn zo’n bedragen, maar voor de fans is het vooral belangrijk hoe de tenues eruit komen te zien. Over de tenues die New Balance produceerde was nogal wat verdeeldheid, maar hoe zouden de Liverpool x Nike tenues eruit kunnen zien? Grafisch designer Saintetixx heeft twee versies van het thuis-, uit en derde shirt ontworpen en we moeten zeggen dat die er heel goed uitzien.

Thuis

Uit

Derde

Nike zal hoe dan ook op zoek gaan naar een nieuwe topclub in de Premier League, want na dit seizoen neemt PUMA het stokje over bij Manchester City. Arsenal switcht van PUMA juist naar adidas. Met Chelsea en Spurs heeft Nike nog wel twee topteams, maar door Liverpool binnen te halen zouden ze de grote bazen in de Premier League worden met drie van de zes topclubs.