Giovinco verbreekt MLS-record van meeste goals uit vrije trappen

Toen Sebastian Giovinco in 2015 Juventus verruilde voor een avontuur bij Toronto FC in de MLS dacht men al dat hij te goed zou zijn voor die competitie. Vanaf het begin werd dat ook meteen duidelijk en in zijn eerste seizoen in de MLS won hij meteen de titel van MVP (Most Valuable Player) met 22 goals en 16 assists. Vorig jaar eindigde hij op 17 goals en 15 assists. Een groot deel van die goals kwamen uit directe vrije trappen en gisteren verbrak hij het MLS record.

Vrije trappen Giovinco

Zijn tiende goal uit een directe vrije trap betekende een nieuwe Amerikaans record en hij maakte ‘m tegen het New York City FC van Pirlo en David Villa. Alsof zo’n record nog niet genoeg was gaf de 30-jarige Italiaan de dag extra glans met een prachtig gekruld afstandsschot in de lange hoek (met links) én een heerlijke assist. Je kunt dus wel zeggen dat hij opnieuw heeft bewezen te goed te zijn voor de MLS. Hieronder de record brekende vrije trap en zijn andere heerlijke goal en assist van gisteren.

Long-range stunner, record-breaking free kick, beautiful assist…have a day, @sebagiovincoofficial!

Een bericht gedeeld door Major League Soccer (@mls) op

De wedstrijd tussen Toronto FC en NYCFC eindigde in 4-0. Wist je trouwens al dat alle MLS-clubs met adidas als shirtsponsor spelen? Daar zit een bijzonder goede reden achter.