Deze Google Maps-kaart toont alle stadions waar Zlatan ooit gescoord heeft

Er zijn maar weinig spelers op deze aardbol die zo’n succesvolle carrière hebben gehad als Zlatan Ibrahimovic. Hij is zo’n beetje met elk team waar hij voetbalde kampioen geworden en daarin had hij telkens een aandeel met heel veel goals. Die doelpunten maakte hij over zo’n beetje heel de wereld en nu is er een Google Maps-kaart gemaakt met alle stadions waar hij ooit gescoord heeft. Geniaal.

De stadions waar Zlatan gescoord heeft

Met een indrukwekkend cv die bestaat uit de clubs Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United en zijn huidige club LA Galaxy heeft hij in heel veel stadions over de hele wereld gespeeld en natuurlijk heel veel gescoord. Tel daar ook nog eens zijn interlandgoals voor Zweden bij op en dan kom je tot een héél indrukwekkende Google Maps-kaart met 125(!) stadions waarin hij gescoord heeft.

Geel – Zweden
Oranje – Barcelona
Grijs – LA Galaxy
Zwart – Juventus
Rood – Manchester United
Blauw – PSG
Bruin – Malmö
Roze – Ajax
Groen – Inter
Aquamarijn – AC Milan
Lichtblauw – Goals in dit stadion gemaakt met meer dan één club

De onofficiële wedstrijden zijn overigens niet meegerekend in deze kaart. En dan zijn er sowieso nog een aantal zeer beroemde stadions waar hij niet gescoord heeft zoals het Santiago Bernabeu. De kans dat dat nog gaat gebeuren is dan ook klein. Hoe dan ook: zeer indrukwekkend en vooral in Amerika verwachten we nog een heel aantal extra stadions.

Een paar maanden geleden is eenzelfde kaart gemaakt van alle stadions waar Cristiano Ronaldo heeft gescoord. Die kun je hier checken.

Bron: NSS Magazine