Konami doet met gratis PES 2019 versie ultieme poging om aan te haken bij FIFA

Jarenlang was de strijd tussen EA Sports FIFA en Konami’s PES een spannende, maar dat is al lang niet meer het geval. FIFA heeft PES in de afgelopen 10 jaar ver achter zich gelaten, maar Konami geeft niet op. Ze komen nu zelfs met een ultieme poging om (ontevreden) FIFA spelers de gratis kans te geven om PES 2019 te spelen.

Gratis PES 2019 Lite Edition

Deze gratis te spelen editie van PES 2019 is te downloaden voor PS4, Xbox One en PC Steam. Het is niet de volledige versie van de game, maar toch kun je écht kennis maken met PES via online en offline game modes die van de officiële versie komen. Hieronder de PES 2019 LITE launch trailer.

Het belangrijkste is dat je gewoon volledige toegang krijgt tot de myClub modus. Het FUT van PES zeg maar. Je kunt daar je eigen team samenstellen en je team trainen, inclusief de sterren van nu én van vroeger. PES heeft namelijk een heel vette lijst legends, met onder andere Beckham, Cruijff, Maradona, Batistuta, Ronaldinho, Recoba en Adriano.

Daar houdt het nog niet op, want zoals we al zeiden zijn er ook offline modes beschikbaar. Denk aan offline oefenwedstrijdjes, skill training en de PES League Mode. Is het genoeg om jou over te halen voor PES te gaan? Misschien niet, maar het is toch zeker wel het proberen waard? Het is gewoon gratis.

Wij denken dat het gratis aanbieden van de game een hele slimme zet is van Konami en ook nog eens op het perfecte moment. De onvrede over EA’s FIFA neemt namelijk al jaren toe en de community is nog nooit zo ontevreden geweest over een FIFA game als dit jaar.