Waarom Greenwood in de CL bedrukking van PSG droeg op zijn United shirt

We zijn inmiddels wel redelijk bekomen van de waanzinnige Champions League week, maar dat betekent niet dat het nieuws van die wedstrijden op is. Het blijkt nu namelijk dat het shirt van Greenwood, de 17-jarige United debutant die tegen PSG mocht invallen, een bijzonder verhaal heeft. Hij kwam binnen de lijnen in het stijlvolle roze shirt van Manchester United, maar op de rug was de bedrukking van PSG te zien. Waarom?

Greenwood met PSG bedrukking

United zat door blessures behoorlijk krap in het spelersmateriaal en daarom mochten er flink wat talenten mee met de ploeg naar Parijs. Toch gingen ze er bij United blijkbaar niet vanuit dat Greenwood zou spelen, want er was geen shirt met de naam en het rugnummer van Greenwood meegenomen. Of ze waren het gewoon vergeten. Hoe dan ook, ze kwamen er twee uur van te voren achter dat het misschien toch wel handig zou zijn om een shirt met de bedrukking bij te hebben en daarom lieten ze het shirt in de PSG fanshop vlug nog even bedrukken.

Daar werd natuurlijk de bedrukking gebruikt van de Franse club. Achterop het shirt is dan ook duidelijk te zien dat het PSG bedrukking betreft. Dat zie je aan het letter-/cijfertype, maar nog duidelijker aan het PSG logo dat in de nummers verwerkt is. Een bijzonder verhaal op een heel bijzondere avond, zowel voor United als de jonge Greenwood. Met 17 jaar en 156 dagen werd hij namelijk de jongste Champions League speler ooit uit de geschiedenis van Manchester United.

Het shirtje van Greenwood was overigens niet het enige opmerkelijke qua outfits, want Solskjaer moest langs de zijlijn een hesje over zijn jas dragen. Het zag er behoorlijk lullig uit, maar de reden bleek vrij logisch te zijn.