AS Roma krijgt groen licht om indrukwekkend nieuw stadion te bouwen

Ongeveer een jaar geleden lieten we jullie al weten dat AS Roma een schitterend nieuw stadion wil bouwen en nu hebben ze eindelijk groen licht gekregen. Het betekent dus dat de club van Strootman eindelijk hun eigen stadion krijgen. Ze hopen het stadion met een capaciteit van 60,000 toeschouwers voor de start van het seizoen 2020/21 af te hebben. Vanaf dat seizoen zal het Stadio Olimpico alleen door Lazio gebruikt worden.

Nieuw stadion AS Roma

Het Stadio della Roma, zoals het nieuwe stadion genoemd wordt, geeft AS Roma de mogelijkheid om meer aan een eigen identiteit te bouwen. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat ze eindelijk een eigen thuis krijgen, waardoor ook de inkomsten zullen stijgen.

Qua design is het stadion een ode aan de architectuur van Rome’s rijke historie, en dan met name het Colosseum. Een probleem bij het huidige stadion is dat de fans ver van het veld verwijderd zitten. In het nieuwe stadion wordt dat verbeterd en zitten de fans zo’n 10 meter van het veld af. Dat maakt een wedstrijd bezoeken toch wel een stuk aantrekkelijker. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het Stadio della Roma klaar is voor AS Roma’s thuiswedstrijden.

Het hele project bestaat niet alleen uit het stadion, want er wordt ook een nieuw trainingscomplex aangelegd en een epicentrum van entertainment, business, woningen en cultuur voor alle Roma fans, Romeinen en internationale bezoekers. In totaal zal het project zo’n €2 miljard gaan kosten, waarvan de kosten van het stadion rond de €400 miljoen worden geschat.

AS Roma is trouwens niet de enige club die bezig is met een nieuw stadion. Tottenham Hotspur gaat volgend seizoen al in hun nieuwe stadion voetballen en dat gaan ze doen op de meest bijzondere grasmat die we ooit zagen.