Grote streamingsite door Spaanse rechters uit de lucht gehaald

Als jij regelmatig je voetbalwedstrijden via streamingsites kijkt zal je de naam Rojadirecta vast wel kennen. Jarenlang was het wereldwijd één van de meest populaire sites op het gebied van illegale streams voor voetbalwedstrijden en andere sporten. Tijdens hun piek haalden ze bezoekersaantallen van maar liefst 40 miljoen per maand. Al die mensen kunnen nu op zoek naar een nieuwe site.

Rojadirecta

De site wordt al jarenlang beschuldigd van de illegale praktijken en in 2011 werd het bedrijf zelfs overvallen door de US Homeland Security en werd alle apparatuur in beslag genomen. Ze hebben door de jaren heen gerechtelijke geschillen gehad, maar ze konden online blijven omdat de website naar eigen zeggen geen gebruik maakte van materiaal waar copyright op rustte. De laatste tijd gaat dat echter niet meer zo makkelijk. De site werkte al even niet meer door de druk die Spaanse rechters op de site legde, maar nu lijkt het doek definitief gevallen.

De rechters bevelen Rojadirecta om met alle illegale activiteiten op te houden, zowel op hun site als andere sites (Rojadirectatv & TarjetarojaOnline). Het bedrijf Puero 80 Projects, waar Rojadirecta onder valt, moet nu een compensatie betalen aan Movistar+ en Canal+, de bedrijven die ze voor de rechtbank hebben gesleept. Deze partijen claimen dat Rojadirecta hun €500 miljoen per jaar hebben gekost. Ai.

Er wordt verwacht dat Puerto 80 Projects in beroep gaat. Het compensatiebedrag moet overigens nog officieel bepaald worden. Maar het doek lijkt dus gevallen voor één van ’s werelds favoriete streamingsites.

Leestip: Engels bedrijf komt met een ‘Netflix voor voetbalwedstrijden’

Bron: 101 Great Goals