Guangzhou Evergrande heeft de grootste voetbalschool ter wereld

China is in opkomst als voetballand, zoveel moge duidelijk zijn. Europese topspelers gaan het Chinese geld achterna en daarmee wordt de competitie sterker. De Chinese President Xi Jinping heeft grotere plannen, want door ’s werelds grootste voetbalschool te bouwen wil hij op een dag de Wereldbeker winnen. We geven een inkijkje in de ongelofelijke jeugdacademie van Guangzhou Evergrande, die zo’n $185 miljoen heeft gekost.

Guangzhou Evergrande jeugdacademie

Met 2500 studenten en 50 voetbalvelden wordt dit als één van de beste voetbalacademies van de wereld gezien. De campus is zo’n 12.140.600 m2 groot (121,14 hectare) en kan gezien worden als een absolute voetbalhemel. De studenten trainen zes dagen per week met 24 Spaanse coaches, afkomstig van een partnership met Real Madrid. Op deze manier proberen ze een revolutie te weer te brengen in het Chinese voetbal.

wereldbeker

De school heeft daarnaast ook nog basketbal-, tennis- en volleybalvelden, een zwembad, bioscoop, fitnesszaal, bibliotheek en 6 kantines. Buiten het complex hebben ze een 12 meter grote replica van de Wereldbeker gebouwd, om de studenten en Chinezen in het algemeen elke dag te herinneren aan het ultieme doel: wereldkampioen worden.

Leestip: 6 dingen die je nog niet wist over de Chinese Super League

Bron: The Sport Bible