Weinig haar? Scheer het eraf, dat vinden vrouwen sexy

Heb je last van haarverlies, weinig haar of een terugtrekkende haarlijn? Pak dan gewoon die tondeuse en scheer het eraf. Kaal zijn heeft namelijk een heleboel voordelen. Je kan wat langer in bed blijven liggen omdat je je haren niet hoeft te doen, je hebt geen last van haren voor je ogen tijdens het voetballen én wat blijkt: vrouwen vinden kale mannen ontzettend sexy.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kale mannen meer masculine, dominanter en sterker overkomen dan een man met een volle coupe. Schaam je dus niet om het beetje haar wat je hebt eraf te scheren, vrouwen zien het namelijk als een teken van zelfvertrouwen.

Beautiful. #ACE16 #FirstNeverFollows ZZ.

Een foto die is geplaatst door zidane (@zidane) op

Een kale bol

Ondanks het feit dat de meeste mannen zijn haren pas verliezen vanaf z’n 35e of later zit er in elk team wel een jongen die op zijn 20e al de haren als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Schuif ‘m dan dit bericht onder zijn neus of moedig hem aan zijn haren eraf te scheren. Een kale bol of gemillimeterd haar is namelijk normaal en sociaal geaccepteerd. Vrouwen vinden het dus ook geen enkel probleem, al is niet helemaal duidelijk waarom.

Als een vrouw naar een man kijkt, kijk ze vaak als eerste naar zijn haar. Als dit ontbreekt zal ze meteen naar de ogen kijken en daar kun jij je slag slaan. Een andere theorie zegt dat een kale man geassocieerd wordt met baby’s. Daardoor zou het moederinstinct opspelen en voelt ze zich aangetrokken tot de kale man. Dat vinden wij een beetje creepy klinken en daarom houden we het bij theorie nummer één.

Er is trouwens nog meer goed nieuws voor kale mannen. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat kaal zijn een paar dikke voordelen oplevert. Dat lees je hier.

Bron: Man-Man