Hackers worden gepakt nadat ze vele miljoenen hebben verdiend aan FIFA

Je verdient ergens veel geld mee als je er heel goed in bent óf als je heel goed bent in vals spelen. Anthony Clark (VS) hoort in die laatste categorie, want hij wordt ervan verdacht miljoenen te hebben verdiend door FIFA (EA Sports) te hacken. Er zijn overigens nog drie andere FIFA hackers die van de fraude worden beschuldigd. De buit die zij hebben gemaakt is in ieder geval vele malen groter dan dat een professionele FIFA-speler zal verdienen.

FIFA hackers

De manier waarop ze EA voor de gek hielden is als volgt: ze ontwikkelde samen een software waarmee ze heel snel, heel veel munten verzamelden. Met die software servers stuurden ze continu het bericht dat er een wedstrijd was gespeeld, waarna ze door EA uitbetaald kregen. In Ultimate Team kun je daar vervolgens weer packs mee kopen waar voetballers en andere tools in zitten. Die spelers/tools kunnen behoorlijk wat geld waard zijn en die verkochten ze dan ook via de zwarte markt aan andere FIFA-spelers. Wat ze daarmee verdienden is ongelofelijk.

De buit

Het groepje hackers kwam in 2015 op de radar van de FBI. De FBI heeft inmiddels beslag gelegd op miljoenen dollars cash, een bankrekening met ruim 2,8 miljoen dollar, een paar Lamborghini’s, computers en Xbox-consoles. Er wordt geschat dat het kwartet tussen de 15 en 18 miljoen dollar heeft omgezet. Bizar.

Uiteindelijk hebben ze er natuurlijk helemaal niets aan en inmiddels heeft één van de vier al bekend schuldig te zijn. Een ander zegt dat hij alleen geholpen heeft bij de ontwikkeling van de software. Volgens de FBI maakt de groep deel uit van hackerscollectief RANE Developments, met Clark als leider. Binnenkort moeten ze in Texas voor de rechter verschijnen. Wat EA Sports ze precies ten laste zal leggen is nog onbekend.

Leestip: De 23-jarige KSI is multimiljonair door FIFA

ksi lamborghini

Bron: Metro Nieuws