Deze Haka workshop is het ultieme teamuitje

Als je aan Nieuw Zeeland denkt is de traditionele Maori dans, genaamd de Haka, zo’n beetje het eerste wat in je opkomt. Iedereen kent ‘m natuurlijk van het rugby waar de All Blacks deze dans voor de wedstrijd uitvoeren om de tegenstanders te intimideren. Met succes, want als je daar niet bang van wordt weten wij het ook niet meer. Volgend seizoen kunnen jullie dat ook gaan doen, want de dans is overgewaaid naar Nederland en jullie kunnen zelfs een workshop volgen in Amsterdam.

Haka workshop

De Nederlandse versie van de Haka wordt de ‘Haruru ana to ngaru’ genoemd en letterlijk vertaald betekent dat ‘kracht voelen van water’. Op zich niet gek, want wij Nederlanders hebben een behoorlijke connectie met water. De dans is speciaal voor ons landje bedacht door Vince Ata, een echte Maori. Als jullie ‘m net zo onder de knie krijgen als onderstaand voorbeeld dan sta je in ieder geval al met 1-0 voor.

De Haka workshop wordt in Amsterdam gegeven en vindt plaats op zondag 25 juni tussen 12:00 en 15:00 uur bij The Conscious Club op de Lauriersgracht. Dan is jullie seizoen al voorbij en dus hebben jullie vast wel tijd om deze legendarische dans te oefenen. Het kost €35 en je kunt je hier inschrijven.

Leestip: Deze 7 typen auto’s herken je bij elke uitwedstrijd

Bron: Gewoonvoorhem.nl