De halve dagen die je vrij moet nemen als je álle WK wedstrijden wilt zien

Met de waslijst aan topwedstrijden die van nu tot aan 6 mei gespeeld worden hebben even niet zoveel tijd om al aan het WK te denken, maar toch willen we even de aandacht voor het toernooi. Het kan namelijk van belang zijn dat je alvast op tijd weet wanneer je vrij moet vragen aan je baas, zodat je letterlijk álle WK wedstrijden kunt kijken. En dat is toch wat je wilt als voetballiefhebber? Want ondanks dat Nederland niet meedoet is een wereldkampioenschap gewoon heerlijk wegkijken.

Vrij nemen voor WK

Je zou natuurlijk het hele toernooi vrij kunnen nemen, maar dan verspil je al je vakantiedagen. Beter plan je het zo in dat je wat halve vrije dagen neemt, zodat je uiteindelijk maar een paar volle dagen vrij hoeft te nemen én alle wedstrijden van het WK kunt checken. Kun je later dat jaar ook nog gewoon op vakantie. Dat vergt redelijk wat planning, maar gelukkig heeft iemand dat werk al voor je gedaan. Op Twitter heeft een Engelsman namelijk precies gekeken naar welke halve dagen je vrij moet nemen om alle potten te zien.

Let wel even op dat het om Engelse tijden gaat hierboven. 1 pm is dus 14:00, 3 pm is 16:00 en 4 pm is 17:00. Als je een baan hebt waarbij je elke maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5 moet werken, dan moet je bovenstaande datums dus even vrij vragen. In totaal zijn het 14 halve dagen, wat neerkomt op één vrije week. Nog best te doen toch? Hieronder voor het overzicht nog even de datums.

14, 15, 18, 19, 20, 21, 22, 25, 26, 27, 28 juni
2, 3 en 6 juli

Mocht je op zaterdagen ook werken dan is het in ieder geval belangrijk dat je 16 juni vrij houdt. Dat is namelijk de dag waarop er maar liefst 4 WK wedstrijden achter elkaar gespeeld worden en dat zijn ook nog eens hele dikke wedstrijden.

Bron: JOE.co.uk