Hangt Zlatan zijn Nike-voetbalschoenen aan de wilgen?

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu lijkt het dan toch zover: Zlatan hangt zijn Nike-voetbalschoenen aan de wilgen en gaat in zee met adidas. Het is een stap die onvermijdelijk leek na zijn overgang naar Manchester United, de club waar adidas de touwtjes in handen heeft. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook zijn eigen merk A-Z Sportswear, waardoor hij niet meer onder contract stond bij Nike. Gisteren speelde hij in de keihard verloren topper tegen Chelsea al op adidas X 16.1 kicksen.

ibra-adidas-1

Hij trainde er deze week al op, maar de bevestiging lijkt hij op zondag te hebben gegeven. De man die zoveel Nike campagnes leidde en zo goed bij het imago van Nike past maakt de overstap naar de drie strepen van adidas. Op Stamford Bridge droeg hij een gemodificeerde versie van de adidas X 16.1 ‘Stellar Pack’ met een aangepast vetersysteem. Het zal even wennen worden om de Zweed niet op Mercurials te zien spelen.

Honderd procent zeker is het nog niet, maar wij verwachten toch echt dat het Nike-boek dicht gaat voor Zlatan. En daarmee verliezen ze toch een icoon aan de concurrentie.

Leestip: Nieuwe adidas-video met Pogba in de hoofdrol is geniaal

Bron: SoccerBible