Waarom Eden Hazard met rugnummer 50 debuteerde voor Real Madrid

De transfer van Eden Hazard naar Real Madrid was misschien wel de minst verrassende van deze zomer, want gedurende het hele afgelopen seizoen gingen die geruchten al rond. Inmiddels is hij al eventjes bij de Galacticos, maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zover om de eerste minuten te maken in het magische witte shirt. In Houston namen ze het in een vriendschappelijk duel op tegen FC Bayern. Een officieel rugnummer heeft Hazard nog niet, maar hij debuteerde met rugnummer 50. Wij vroegen ons af waarom..

Hazard debuteert met rugnummer 50

De reden achter het nummer 50 is eigenlijk best simpel. Het was namelijk een ode aan de maanlanding die 50 jaar geleden plaatsvond. De Amerikanen Buzz Aldrin en Neil Armstrong zette op 18 juli 1969 de eerste stappen op de maan en nu (bijna precies 50 jaar later) heeft Hazard zijn eerste stappen in het Real Madrid shirt gezet. Een toffe manier om zo’n ode aan de maanlanding te combineren met het debuut van Hazard.

Tijdens het echte seizoen zal hij niet met nummer 50 gaan spelen. Het is nog wel de vraag met welk rugnummer dan wel, want de nummers waar hij op aasde zijn al bezet en de desbetreffende spelers willen het niet afgeven aan de Belg. Modric houdt vast aan nummer 10 en Mariano Diaz heeft nummer 7 al. De meesten verwachten dat hij Bale’s nummer 11 zal overnemen als de Welshman vertrekt.

Het debuut resulteerde trouwens niet in winst. Real Madrid verloor namelijk met 3-1. Een andere debutant, Rodrygo Goes, maakte het enige Real Madrid doelpunt. En hoe! Een heerlijke vrije trap van de Braziliaan.

Bron: Footy Headlines