Zo creëer je een hechte band tussen keeper en verdedigers

Verdedigers onderling moeten natuurlijk een goede band hebben, maar voor een team dat echt niet te passeren is heb je als verdedigers ook een goede band met de keeper nodig. Zo’n band waar je voor elkaar door het vuur gaat en precies weet wat je aan elkaar hebt. Een voorbeeld: Juventus van een paar jaar terug. En dan met name Buffon & Chiellini. Als jullie ook zo’n band willen zijn dit 5 essentiële aspecten.

Vertrouwen in elkaar

Een fout in de achterste linie is fataal, dus zelfvertrouwen is noodzakelijk. Bij twijfel gaan die fouten namelijk gegarandeerd komen. Hoe creëer je zelfvertrouwen? Natuurlijk door goed te spelen, maar ook door elkaar onvoorwaardelijk te vertrouwen en naar de kwaliteiten van elkaar te spelen. Jullie weten wat jullie aan elkaar hebben, dus ga niet opeens gekke dingen doen die je niet zou verwachten van de ander.

?#JuveAtalanta #TimCup ⚪️⚫️

Een bericht gedeeld door Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon) op

Afspraken maken

De wedstrijd ingaan met het idee van ‘we zien wel wat er op ons afkomt’ gaat jullie band en de prestaties niet beter maken. Maak voor het hele seizoen vaste afspraken, tenzij de tegenstander vraagt om wat aanpassingen. Door die afspraken creëer je duidelijkheid en weet je dat je op elkaar kunt vertrouwen. Deze afspraken kunnen te maken hebben met het uitkomen van de keeper, omgaan met hoekschoppen en ga zo maar door. Vastigheid zorgt voor rust.

Spreek de waarheid

Vertrouwen in elkaar hebben én uitspreken is belangrijk, maar het is net zo belangrijk om eerlijk te blijven. Je mag elkaar op fouten wijzen als je het op een goede manier doet. Ga elkaar niet afbranden, maar neem de tijd om even samen te zitten en te spreken over de fouten. Dit gaat jullie band veel sterker maken dan wanneer je de problemen niet bespreekt.

JUICHEN!

Nog even terug naar het voorbeeld van Buffon & Chiellini: herinner je je de manier waarop Buffon en Chiellini juichten als er een cruciale sliding gemaakt wordt of als de keeper een beslissende bal pakt? Zo hoort het. Jullie staan er om goals te voorkomen en als dat lukt mag je daar samen blij om zijn. Daarnaast geeft het een flinke oppepper en het gevoel dat jullie er samen alles voor over hebben om dat doel leeg te houden. Dat slaat ook nog eens over op de rest van het team. Dubbel winst.

Samen sterk

Niet alleen op het veld zijn jullie één team, daarbuiten ook. In de kleedkamer langs elkaar zitten of samen wat doen in jullie vrije tijd, zo breng je jullie band naar het volgende niveau. Let wel op dat je niet letterlijk alles samen gaat doen, want dan gaan jullie je aan elkaar ergeren. Dat wil je niet.

Snapte je dit al voordat je het artikel las? Dan ben je stiekem misschien wel een Italiaan, net als Buffon en Chiellini. Je herkent het aan deze 6 tekenen.