Heerlijke goal Mbappé somt het hele seizoen van het wonderkind op

Gisteren werd AS Monaco na 17 jaar wachten weer kampioen van Frankrijk. In de wedstrijd tegen Saint Etienne was het natuurlijk Kylian Mbappé die de 1-0 op het scorebord zette en hiermee de stap in de juiste richting zette. Het past allemaal perfect in het ongekende seizoen dat dit wonderkind heeft meegemaakt. Hij brak record na record, was de jongste speler die 5 goals maakte in de Champions League en hij was de eerste speler in de Champions League historie die in zijn eerste 4 knock-out wedstrijden scoorde. Tegen City en Dortmund nog wel, dat zijn niet de minste.

Goal Mbappé

Maar even terugkomen op die 1-0 van gisteren, want die verraadt de pure klasse van Kylian. In een tijdsbestek van zo’n acht seconden wordt duidelijk waarom de ‘nieuwe Henry’ zoveel potentie heeft. De bal wordt op het middenveld veroverd en hij staat al als een roofdier in positie. Vervolgens doet hij alles perfect, van de loopactie tot de manier waarop hij de keeper omspeelt. Dodelijk en snel. Het is misschien niet de meest spectaculaire goal die je ooit hebt gezien, maar hier zit zoveel klasse en talent in.

Met nog één wedstrijd te gaan staat hij inmiddels op 15 goals en 8 assists. Hiervoor had hij 28 wedstrijden nodig, waarvan hij slechts 16 keer in de basis stond. Het is dus niet zo gek dat de geruchten over een nieuw transferrecord alweer rondgaan, want werkelijk elke Europese topclub zou deze Fransman dolgraag aan zijn selectie toevoegen.

Leestip: Kylian Mbappé onthult de reden achter zijn celebration