Aan deze 4 tekenen herken je de meest onderschatte speler(s) van het team

Bij een voetbalteam is er altijd veel aandacht voor de ‘sterren’ of ‘vedettes’ van het team en dat zorgt er vaak voor dat bepaalde spelers een beetje over het hoofd gezien worden. Spelers die misschien zelden tot nooit de spotlights opeisen, maar juist heel erg nuttig zijn voor het team. Ze verdienen de waardering die ze vaak niet krijgen, dus daarom deze ode aan de meest onderschatte speler(s) van het team.

Nooit te betrappen op een fout

Hij is misschien niet de meest spectaculaire voetballer, maar juist omdat hij het simpel houdt en onnodige risico’s vermijdt is hij nooit op een fout te betrappen. Dat zorgt ervoor dat spelers altijd met vertrouwen de bal in kan leveren bij deze jongen.

Zakt nooit door de ondergrens

Ook als de rest van het team een totale off day heeft zal deze jongen nog steeds een voldoende scoren. Dat heeft deels te maken met zijn mentaliteit, wat ervoor zorgt dat hij altijd alles geeft en nooit verzaakt. Altijd fijn zo’n zekerheidje in het team.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) op

Vast onderdeel van een ‘winning streak’

Als het team een goede reeks overwinningen neerzet gaat de aandacht al snel uit naar de trainer of spelers die daar aan bij hebben gedragen met doelpunten en assists, maar kijk dan ook eens naar de rest van dat team dat altijd speelt en check hoe elke rol wordt ingevuld. Er zullen ongetwijfeld spelers naar boven komen die toch veel belangrijker voor het spel blijken te zijn dan je misschien verwachtte.

Laat de ‘sterspelers’ beter spelen

De reden dat een bepaalde speler minder opvalt is juist omdat hij zich ondergeschikt schikt ten opzichte van de spelers die het verschil moeten maken met geniale acties en doelpunten. Zij laten vaak ruimtes achter en vermijden vaak vuil werk. Precies het werk wat de onderschatte speler zonder te klagen uitvoert en dat met verve doet. Hulde daarvoor.

Het tegenovergestelde van de onderschatte speler is de absolute sterspeler van het team. Dit zijn de 6 privileges die de sterspeler heeft ten opzichte van de rest.