FIFAFRIDAY #4 – Het geheim achter een aanval die niet te stoppen is

Hier zijn we weer met je wekelijkse FIFA 17 tips en vandaag focussen we ons op het belangrijkste aspect van het hele spelletje: de aanval. Je zal namelijk moeten scoren om te winnen en dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Met alleen solo’s kom je er niet en een goed lopende aanval is vele malen effectiever. En wat is er belangrijk aan een goede aanval? Dat de aanvallers goed bewegen en de diepte in gaan of juist naar de bal toe komen wanneer jij dat wil. Gelukkig maakt FIFA het mogelijk dat jij deze bewegingen van medespelers kunt controleren. Zo doe je dat.

De diepte in sturen

We gaan er vanuit dat zo’n beetje alle FIFA spelers wel weten hoe je een medespeler de diepte instuurt. Als je met een speler aan de bal bent richt je de linker-analoge stick richting de speler die je diep wilt sturen, en dan druk je op L1 (PS4) of LB (Xbox). Het is altijd moeilijk te verdedigen voor de tegenpartij en het is dé kans om je medespeler voor de keeper te zetten. Je kan ook direct diep gaan na een pass, door L1/LB tegelijk met de pass in te drukken. Je speler geeft dan de pass aan een medespeler en gaat vervolgens zelf diep. Ideaal om dodelijk toe te slaan uit een één-tweetje.

In de bal komen

Deze mogelijkheid is bij veel FIFA spelers nog niet bekend, waarschijnlijk omdat deze optie pas bij FIFA 17 is geïntroduceerd. Het is mogelijk om een speler in de bal te laten komen via R1/RB. Een ideale optie als je even geen afspeelmogelijkheden ziet. Je medespeler creëert op deze manier ruimte voor zichzelf, zodat je daarna makkelijk verder kunt werken aan de aanval of direct uit de draai toe kan slaan.

Het kan ook zeer effectief werken in het geval dat de speler wel diep gaat, maar dat je hem dan vlug terug roept via R1/RB. De verdediger verwacht het niet en daarom creëer je met deze knop veel ruimte voor jezelf. In onderstaande video zie je hoe goed dat werkt tijdens wedstrijden.

Zoals BorasLegend al zegt kun je de L1/LB & R1/RB dus ook goed combineren. Stuur de speler eerst diep om ‘m vervolgens meteen terug te roepen met R1/RB. Zo maak je veel ruimte voor jezelf en dat is niet te verdedigen. We weten zeker dat deze twee heel simpele mogelijkheden gaan jouw aanval naar een nieuw niveau tillen.

Leestip: FIFAFRIDAY #3 – Met de ‘Rocket Corner’ scoor je uit iedere hoekschop