Ben jij het lievelingetje van de trainer? Zo kom je erachter

Vertelt jullie trainer ook altijd dat elke speler even belangrijk is, ongeacht je een basisspeler of bankzitter bent? Ach, dat is natuurlijk goed bedoelt, maar ook jouw trainer heeft een voorkeur voor bepaalde spelers. Vaak zit er zelfs eentje tussen die je gerust zijn ‘oogappeltje’ mag noemen. Misschien wil je het niet toegeven, maar als je onderstaande verschijnselen herkent dan kan jij zomaar eens het lievelingetje van de trainer zijn.

Hij gebruikt jou als het goede voorbeeld

Tijdens de wedstrijdbespreking en in de rust gebruikt de trainer jou graag als het goede voorbeeld. ‘Kijk nu eens naar Piet, hij gaat weer voorop in de strijd vandaag. Kom op jongens!’

Je staat als eerste op het wedstrijdformulier

Van sommige spelers is het altijd maar de vraag of ze een basisplaats hebben, maar jij staat zeker in de basis. De trainer kan zich geen elftal zonder jou voorstellen.

Je wordt nooit gewisseld

Hoe slecht je ook speelt, hij wisselt jou nooit. Hij heeft altijd het vertrouwen dat je de wedstrijd nog gaat omdraaien, ook al ziet de rest dat helemaal anders.

Roept je altijd uit tot MOTM

Ook al heeft jullie spits drie goals gemaakt, het was toch weer jij die de Man of the Match was. Aldus de trainer. Hij ziet jou als de sleutel tot elk succes en vind de hattrick van de spits dan eigenlijk ook vooral jouw verdienste. Wat ben je toch geweldig.

Je mag meer dan de rest

Het komt niet vaak voor, maar wanneer jij een keertje te laat bent dan knijpt de trainer graag een oogje dicht. En zo is dat eigenlijk bij alles. Logischerwijs wil dat wel eens tot scheve gezichten leiden in de kleedkamer.

Fysiek contact

De trainer vindt jou zo’n topper dat hij af en toe ook graag fysiek contact met je heeft. Voor de wedstrijd geeft hij je een aanmoedigende tik tegen de billetjes en na de wedstrijd krijg je een high five, schouderklopje of zelfs een innige omhelzing. Wat lief!

Herken jij je niet in de bovengenoemde tekenen? Misschien heb je dan ooit wat verkeerds gezegd tegen jullie trainer. Dit zijn 9 dingen die je nooit tegen je trainer moet zeggen.