Het nieuwe 3e shirt van Celtic zorgt voor opschudding bij fans

Gisteren presenteerde Celtic en New Balance het nieuwe derde shirt voor komend seizoen en daar is lang niet iedereen even blij mee. Vooral de fans van de club laten hun onvrede horen over een shirt wat volgens hun niet bij de cultuur van Celtic past, en dan drukken we het nog licht uit. Volgens Celtic en New Balance is het geïnspireerd op een belangrijk moment in de historie van de groen-witte en ze gebruiken daarom het thema ‘If you know your history’. Je reinste bullshit volgens de fans.

Celtic 3e shirt

De roze kleur is namelijk gebaseerd op de kleur van het bovenstaande Europa Cup finale ticket van 1967 waarin Celtic actief was. Dit is wel erg vergezocht volgens de eigen achterban. Toch vinden wij het helemaal niet zo’n slecht shirt. De kleur is zeker gedurft te noemen, maar alles behalve een uitzondering in de voetbalwereld. Daar komt nog bij kijken dat het een derde shirt betreft, waar volgens ons best creatief mee omgegaan mag worden.

celtic-16-17-third-kit (2)

Het resultaat is dit roze shirt met horizontale banen in donkere tint roze dat afgetopt wordt met een vette zwarte kraag en zwarte details op het shirt, zoals het Celtic clublogo. Wij kunnen het wel waarderen, maar wij zijn dan ook geen die hard Celtic fans.

Celtic 3e shirt

Het controversiële shirt is vanaf 4 augustus exclusief verkrijgbaar via de Celtic webshop. Durf jij het aan? Dan kun je het hier bestellen.

Leestip: De New Balance Furon heeft de looks van een beest en is bloedsnel