Het nieuwe derde tenue van City heeft opmerkelijke kleuren gekregen

Manchester City gaat in het nieuwe derde tenue op jacht  naar Europese roem en binnenlands bekersucces. Dit is namelijk het tenue waarin ze tijdens uitwedstrijden voor de bekers gaan spelen. De cup met de grote oren, de FA Cup en de League Cup. Het design is hetzelfde als bij andere derde tenues van Nike dit seizoen, waar alleen PSG een uitzondering op de regel is.

De kleuren zijn zeer opmerkelijk, want oranje en paars zijn nou niet bepaald de kleuren waar je aan denkt bij City. Derde tenues zijn er echter nu eenmaal om te experimenteren, en om wat extra cash in het laatje te brengen natuurlijk.

Manchester City 3e tenue 2016/2017

manchester city 3e tenue

Ondanks dat we de kleuren niet gewend zijn heeft het shirt wel een fris en opvallend uiterlijk. De mouwen en kraag zijn compleet oranje, maar die kleur loopt van de bovenkant shirt naar onder af in een paars/blauwe kleur . Natuurlijk is het nieuwe clublogo aanwezig op de linkerborst en zijn het Nike logo en de sponsoring in het wit gedaan. Het broekje heeft dezelfde paars/blauwe kleur gekregen en de sokken ook.

manchester city 3e tenue

Op de achterkant van het shirt is te zien dat het oranje van de mouwen doorloopt op de bovenkant van de rug, maar dat daaronder het horizontaal gestreepte design weer de overhand neemt. Het shirt zal in ieder geval een opvallende verschijning zijn tijdens de bekerwedstrijden, maar je kunt het ook casual dragen zoals je hieronder ziet.

_mg_7693_v2_original

Het nieuwe derde tenue van Manchester City is vanaf 22 september hier verkrijgbaar.

Leestip: Het nieuwe derde tenue van PSG heeft gruwelijke details