Het Premier League programma voor eind december & begin januari

In de meeste Europese competities is de winterstop begonnen of begint die na deze midweek. Spelers krijgen even rust en kunnen de feestdagen met hun familie doorbrengen. In Engeland niet, want daar dendert de Premier League met alle geweld door. Met maar liefst 3 speelrondes tussen 26 december en 4 januari moeten de spelers tot het gaatje tijdens de feestdagen. De spelers en managers zijn daar niet altijd even blij mee, maar wij wel.

Er is toch niks fijner dan de hele tweede kerstdag voetbal kijken, met een Engelse topper het jaar afsluiten op 31 december of een spectaculaire pot kijken op die gare 1 januari? Dit is het programma waar je eind december & begin januari zoet mee zal zijn.

Speelronde 18

Op tweede kerstdag worden we verwend met maar liefst 8 wedstrijden. Een echte topper zit er niet tussen, maar als Manchester United, Arsenal, Chelsea en Manchester City in actie komen valt er ongetwijfeld genoeg te genieten.

schermafdruk-2016-12-19-11-52-22

Speelronde 19

Van alle wedstrijden in speelronde 19 is de kraker tussen Liverpool en City op 31 december dé wedstrijd om naar uit te kijken. Op 1 januari kun je met je brakke gezicht ook weer twee mooie wedstrijden kijken met Watford – Tottenham en Arsenal – Crystal Palace.

schermafdruk-2016-12-19-11-52-37

Speelronde 20

Een dag later begint speelronde 20 alweer met zes wedstrijden op 2 januari. De topteams spelen tegen laaggeklasseerde clubs, maar ook dat kan mooie wedstrijden opleveren. Het venijn zit ‘m deze speelronde in de staart, want die wordt afgesloten met de Londense derby Tottenham – Chelsea.

schermafdruk-2016-12-19-11-52-46

Het blijft toch bizar om te zien dat bijvoorbeeld Liverpool op 31 december om half 7 tegen City speelt en nog geen 48 uur later op 2 januari om 4 uur uit bij Sunderland moet spelen. Ons hoor je er in ieder geval niet over klagen. Lang leve de Premier League!

Leestip: De Premier League heeft weer iets bedacht om nog meer geld te verdienen