Hoe Eden Hazard het wegdraaien van de tegenstander tot kunst verwerft

Het leven is goed als je een liefhebber van voetbal bent. Lionel Messi steekt in topvorm, met als hoogtepunt de masterclass die hij gaf tegen Tottenham, en ook Eden Hazard heeft het behoorlijk op zijn heupen. De Belg presteerde al fantastisch op het WK 2018 en floreert momenteel onder Sarri met zijn onnavolgbare dribbels en ook qua effectiviteit lijkt hij stappen gezet te hebben.

De kunst van het wegdraaien

De grootste kwaliteit van Hazard is echter het wegdraaien van zijn tegenstander. Je kunt het zijn specialiteit noemen. Hij is er zó goed in dat hij het gewoon tot kunst verweven heeft. Daarom kun je hem gewoon met een verdediger in de rug aanspelen, want de kans is 99% dat hij twee seconden later na een heerlijke versnelling de verdediger kwijt is en op het doel van de tegenstander af gaat. Dat wordt perfect duidelijk in onderstaande video waarin je 9 minuten lang kunt genieten van The art of turning’.

Door er flink wat variatie in te gooien blijft het ook gewoon heel moeilijk te verdedigen voor tegenstanders. Het zal ongetwijfeld nog tot een heleboel doelpunten van Hazard gaan zorgen, maar hij heeft besloten het niet meer op zijn typische manier te vieren. Dit is de reden waarom hij gaat stoppen met zijn ‘eigen celebration’.

Bron: GiveMeSport