Hoe staat de bouw van het nieuwe Tottenham stadion ervoor?

Al vanaf de start van dit seizoen zou Tottenham eigenlijk in het nieuwe stadion voetballen, maar dat is niet gelukt. Sterker nog, de planning is zo ver uitgelopen dat ze er nu nog steeds niet in voetballen. Vanaf wanneer wel dan? En hoe ver is het stadion nu? Daar gaan we eens naar kijken.

Het nieuwe Tottenham Hotspur stadion

Nadat de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe stadion alweer een paar keer uitgesteld werd, hadden ze bedacht dat tegen Manchester United thuis wel een mooie gelegenheid zou zijn. Die wedstrijd wordt op 13 januari gespeeld, maar onlangs werd bekend dat ook dat te vroeg komt. Die pot wordt dus gewoon op Wembley gespeeld. De verwachting is nu dat de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion pas in februari gespeeld wordt.

Dat wil dus wel zeggen dat het bijna klaar is. En daar zijn ook beelden van. In onderstaande video krijg je via toffe dronebeelden te zien hoe het kolossale stadion er van de buitenkant uitziet. Daar zien we trouwens ook dat het nog niet helemaal af is. Onder de video nog een paar hele mooie plaatjes van de binnenkant. Dit wordt een gruwelijk stadion hoor!

View this post on Instagram

Inside Spurs’ new stadium. Almost there! 😍

A post shared by SPORTbible (@sportbible) on

In de komende periode zullen er in ieder geval ‘test events’ in en rondom het stadion georganiseerd, zodat de veiligheid getest kan worden. Mochten ze deze tests goed doorstaan, dan kan het snel gaan. Aangezien de Champions League midden februari weer hervat zal worden lijkt ons dat een mooie deadline voor de Spurs.

In het nieuwe stadion ligt trouwens ook het meest bijzondere veld ter wereld. Een veld met een Nederlands tintje.