Hoe West Ham United’s verhuizing de club kapot maakt

Aan het einde van vorig seizoen vond een emotioneel moment plaats voor veel Londense voetbalfans. West Ham moest namelijk afscheid nemen van het iconische Boleyn Ground, ook bekend als Upton Park. De club wilde een groter stadion en dat vonden ze in het gigantische London Stadium (Queen Elisabeth Olympic Park). De capaciteit ging omhoog van 35.000 toeschouwers naar 66.000, een upgrade die bij de ambities van de club passen. De resultaten vallen echter tegen en de fans zijn niet blij. De binding tussen fans & club verdwijnt en de onrust in het stadion is alleen maar toegenomen.

West Ham verliest zijn identiteit

The Boleyn Ground was dé trots van de West Ham fans door de intieme Engelse voetbalsfeer en de typische Oost-Londense omgeving. Iets wat ze missen bij het huidige stadion. De fans en spelers voelen zich simpelweg niet thuis in het nieuwe stadion. Ze spreken zelfs over het gevoel dat ze dit seizoen 38 uitwedstrijden spelen. In onderstaande video hoor je de fans over de verhuizing die volgens hun de club kapot maakt.

Er lijkt maar één oplossing voor het probleem: er moet gewonnen worden en er moeten mooie herinneringen gecreëerd worden, zodat de fans zich goed voelen in het nieuwe stadion.

Leestip: West Ham-fans maken officieuze opening van het nieuwe stadion legendarisch

Bron: Copa90